Zaterdag 13 oktober 2018

Net als vorige week zaterdag was het weer een warme zomerdag. Er waren op deze 13e oktober temperaturen voorspeld van 24 graden en hoger! Maar dat mocht de pret niet drukken. Het team 16-1 begon enthousiast aan de wedstrijd tegen CSW 16-1 (Combinatie Sportclub Wilnis) op het tweede veld.

Maar hoe ze ook aanvielen en vooral verdedigden, de bal wilde maar niet in het doel. Nou was de keeper van CSW in de eerste helft (in de tweede helft voetbalde hij mee en was er een andere keeper) best goed. Hij stopte heel wat ballen. Ik vond wel dat er slecht met de kansen werd omgesprongen, zowel bij Fortius als bij de tegenstander. De bal verdween ook heel vaak met een flinke trap over de zijlijn. Wanhoopsschoten noem ik dat zelf altijd: ‘als de bal maar weg is!’. Dat komt het spel niet ten goede. Wegens de hitte werd er een drinkpauze ingelast, waar uiteraard gretig gebruik van werd gemaakt

Er was in de tweede helft ook een scheidsrechterswissel net als bij de keeper van CSW. En in de tweede helft was er ook nog een klein incidentje wat gelukkig met een sisser afliep. Vanuit de verte kon ik niet zo goed zien waar dat over ging.

Al met al vond ik toch  het een leuke en sportieve wedstrijd. Alleen jammer dat Fortius niet gescoord heeft, dat had er best wel in gezeten, maar ja, ik heb makkelijk praten: de beste stuurlui staan aan wal! Ondanks de kansen een terechte uitslag: 0-0.