De zaterdag 3 van Fortius verslaat de zaterdag 2 van TOS-Actief met 3-2.

Een prachtige zomerse oktoberdag. Misschien zelfs wel een beetje té warm. Maar de omstandigheden waren in ieder geval ideaal voor de ‘buurt-derby’. Om 13.00 uur werd er afgetrapt op het tweede veld.  De strijd ging gelijk op, maar de mannen van Fortius scoorden toch al vrij snel. Het werd 1-0 en het werd 2-0.
Maar TOS-Actief vocht terug en vlak voor rust stond het dan ook 2-2. Maar door een prachtig doelpunt kwam Fortius nog net voor het einde van de eerste helft op 3-2.

De spelers zochten even verkoeling en ikzelf ging wat drinken in de kantine. Daar hoorde ik een supporter van TOS-Actief kwaad zeggen, dat TOS-Actief het niet ging redden. Dat kwam, volgens hem, omdat de Fortianen zwarte kleding droegen en daardoor groter leken. En daar waren de spelers van TOS-Actief bang voor!

Had de man gelijk?
In ieder geval kregen ze in de tweede helft amper een kans, Fortius speelde veel beter, de bal was bijna steeds op de helft van TOS-Actief, maar helaas wist men niet meer te scoren. Een ‘wereldredding’ van de keeper van Fortius voorkwam zelfs dat het nog gelijk werd, zodat de eindstand 3-2 bleef. Verdiend gewonnen!
Ik vond het een leuke wedstrijd om naar te kijken.