Na twee door omstandigheden niet doorgegane wedstrijden ging het dan eindelijk gebeuren. Er ging echt gevoetbald worden en wel tegen de kampioen van vorig seizoen, WMC uit Heerhugowaard. Dus een wedstrijd van de bekerwinnaar tegen de kampioen.
Om half 1 vertrok de karavaan bestaande uit een busje en 2 personenwagens richting Heerhugowaard. De reis verliep voorspoedig zij het dat we nog even een klein ommetje hebben moeten maken wegens het niet goed werken van de tomtom van een van de chauffeurs!

Na de aftrap om 14.00 uur begon Fortius niet goed aan de wedstrijd waardoor de tegenpartij al binnen een paar minuten kon scoren. 1-0! Wat een tegenvaller. Gelukkig wist Jeffrey kort daarna de bal toch in het doel te krijgen wat een woedende reactie van de keeper van WMC tot gevolg had, maar dat mocht de pret niet drukken. Ondanks het slechte spel van Fortius stond het bij de rust toch 1-3 voor de Amsterdammers en ging men vol vertrouwen aan de thee.

Na rust liep het allemaal veel beter.
Er werd beter aangespeeld en men wist nu goed met de kansen om te gaan, zoals ik van het G-team gewend ben!
De wedstrijd eindigde daardoor in een 5-1 overwinning voor Fortius.
Eind goed, al goed. De eerste punten zijn binnen!

Volgende week, zaterdag 6 oktober, de thuiswedstrijd tegen Faja Lobi.