22 september 2018

Tekst en fotografie: Jo Haen – van Langen

Ook al verloor Fortius 13-1 vandaag van Ajax 13-2 met 1-4 toch ben ik trots op ‘onze’ jongens!
Er was met spanning naar deze eerste competitiewedstrijd uitgekeken, er was veel reclame voor gemaakt,  de jongens hadden nieuwe shirts aan, in de kantine hing al weken een aankondiging, je kon er niet omheen: de 13-2  van Ajax kwam naar Fortius!
Hoe zou dat gaan?

Om 11.00 uur was de aftrap. Al na een paar minuten scoorde Ajax het eerste doelpunt.
Een flinke domper, maar meteen na de aftrap kwam het antwoord van Fortius en maakte Lino er met een prachtig doelpunt 1-1 van!
Luid applaus en enthousiaste uitroepen van het massaal opgekomen publiek! Geweldig.

Dat gaf de burger moed. Ajax was echter wel sterker, de meeste spelers waren ook een stuk groter dan die van Fortius, maar Fortius bleef zijn uiterste best doen met leuke acties. Nee, ze werden niet weggespeeld. Zeker niet.
Vanaf de kant moedigde Jordinho zijn spelers aan, al stond het met rust 1-2.

Na de rust bleef Fortius alert, maar de overmacht was te groot en de wedstrijd eindigde in een 1-4 nederlaag.
Het was een goeie test. Ik heb genoten van het spel en vooral de inzet, maar dat doe ik altijd al. Moed houden, jongens, er komen nog meer wedstrijden. Jullie beginnen net.

Ik sprak na afloop in de kantine nog even de scheidsrechter, die zei, dat hij ‘lekker gefloten’ had. Hij vond het een leuke, sportieve wedstrijd, zonder incidenten. Mag ook wel eens gezegd worden!

Succes volgende week in Leusden bij Roda’46. En dan pakken jullie de eerste punten!