Op maandag 8 april is er op de buitengewone ledenvergadering toestemming gegeven om namens Fortius verder te onderhandelen met de Amerikaanse voetbalclub JOGA SC over een samenwerking en integratie.

Wij zijn trots om te vermelden dat wij vanaf het aankomende seizoen 2019 – 2020 verder gaan als JOGA Fortius. Hierbij willen wij jullie graag meer informatie geven over de nieuwe plannen van JOGA Fortius om de club op een hoger niveau te brengen.

Wat is JOGA?
JOGA Soccer Club is een Amerikaanse urban voetbalclub uit Washington DC en is opgericht in 2010. De eigenaar van de club is Kephern Fuller, een 35 jarige Amerikaanse voetballiefhebber. Kephern heeft in Amerika op hoog jeugdniveau gevoetbald en is in 2006 op stage geweest bij Cambuur Leeuwarden. Toen kwam hij voor het eerst in aanraking met de Nederlandse voetbalcultuur en dat beviel hem zo goed dat hij besloot om vaker naar Europa te gaan. Sinds de oprichting van JOGA SC heeft Kephern meer dan 450 Amerikaanse spelers op voetbaltrips meegenomen naar Europa en spelen er ondertussen 12 ex-JOGA spelers bij professionele clubs in Europa.
Naast Kephern Fuller zal ook James Myers vanaf komend seizoen overkomen vanuit Amerika om JOGA Fortius op een hoger niveau te tillen. James is een ervaren Engelse jeugdtrainer en professioneel scout van JOGA SC. In het kielzog van Kephern en James zal ook Ricardo Hemmen zich verbinden aan JOGA Fortius. Hij is gespecialiseerd in het door ontwikkelen van jeugdopleidingen aan de hand van een goede structuur en innovatieve ideeën. Ricardo is onder andere werkzaam geweest als Hoofd Jeugdopleiding bij KFC uit Koog aan de Zaan en als jeugdtrainer was hij actief bij onder meer Ajax, KNVB, Gold Coast Knights (Australië) en AFC Amsterdam.

JOGA Fortius
Vanaf komend seizoen zullen de huidige Fortius jeugdtrainers en bestuursleden samen met de frisse wind van JOGA bouwen aan een nieuw begin voor de club. Speerpunten zijn om de jeugdopleiding te professionaliseren, de spelers individueel verder te ontwikkelen en diverse voetbalactiviteiten te organiseren. Tot slot moet JOGA Fortius een gezonde en stabiele club worden om de sportieve ambities te verwezenlijken.

Jeugdopleiding ontwikkelen
Wij hebben als eerste doel om de jeugdopleiding op een hoger plan te tillen. Er is een jeugd beleidsplan geschreven met bijbehorende leerplannen voor elke leeftijdscategorie. Dit beleidsplan zal de rode draad vormen voor de vereniging en daarmee zullen we structuur en duidelijkheid creëren voor de werkwijze binnen de jeugdopleiding. Het beleidsplan is uitgeschreven voor de komende vier jaar en één van de doelstellingen is om alle jeugdteams op divisie niveau te krijgen. Een middel om dat te bereiken is het aanstellen van ervaren en professionele jeugdtrainers en het ontwikkelen van de huidige trainers binnen de club. Daarnaast zal de individuele ontwikkeling van de spelers centraal staan binnen de jeugdopleiding. JOGA Fortius zal regelmatig straatvoetbal en zaalvoetbalactiviteiten organiseren voor de jeugd en deelnemen aan internationale voetbaltrips. Tot slot zal er ook veel aandacht worden geschonken aan discipline, respect, normen en waarden binnen de jeugdopleiding.

Individuele ontwikkeling spelers
Elke selectiespeler binnen de JOGA Fortius jeugdopleiding ontvangt een individueel ontwikkelingsplan. Iedere speler heeft een bepaalde ambitie en aan de jeugdtrainers is het de taak om de middelen aan te reiken om die ambities te verwezenlijken. Onze specifieke trainingen dragen bij aan de ontwikkeling van de speler en zorgen ervoor dat de speler het beste uit zichzelf naar boven haalt. Ook zien we op deze manier of de speler progressie heeft gemaakt en op welke punten wij hen nog intensiever kunnen trainen. Het is ons doel om de JOGA Fortius jeugdspelers klaar te stomen voor het 1e elftal of de stap te laten maken naar een BVO.

De toekomst
Het bestuur, de technische staf en alle jeugdtrainers kijken uit naar de komende seizoenen en iedereen is er van overtuigd dat we met JOGA Fortius een club opbouwen van hoog niveau waar de talenten uit de regio graag voor willen voetballen!